Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Smoor de ui een paar minuten in een flinke scheut (olijf)olie, doe daarna de knoflook en pastinaak erbij. Kook intussen de mungbonen met laurierblad gaar. Warm de bouillon op en voeg de gesmoorde groenten, garam massala, bonenkruid en tijm toe en stoof nog 10 minuten.
Meng de mungbonen als ze gaar zijn door de soep.
Je kunt eventueel een mooie zachte snert maken door even de handmixer er op te zetten. Voeg eventueel een scheutje room of kokosmelk toe (al is het best al zoet) en maak het af met een scheut tamari.

Natuurlijk kan er altijd een rookworstje bij voor de vleesliefhebbers of een handje fijne sojabrokjes.
Dit recept nodigt tot veel meer variaties uit. Elke keer wat anders!

vegetarisch

Ingrediënten

1 komvol mungbonen, koken met laurierblad
1 ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, geplet en gehakt
1 grote pastinaak, geschild, in stukjes
2 volle theelepels garam massala
1 liter groentebouillon
1 snuif bonenkruid,
1 snuif tijm
1/2 gesnipperde rode peper
1 scheut tamari om af te maken

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.