Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Het is niet gek dat deze salade bij ons altijd favoriet is; het combineert onze favoriete manier om linzen te bereiden met onze favoriete manier om bieten te bereiden. We krijgen er werkelijk nooit genoeg van!

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600 gr rode bieten
2 middelgrote rode uien
4 el olijfolie
3 el rode wijnazijn
3 el ahornsiroop of honing
5 el water
200 gr groenbruine of Le Puy linzen
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijn
½ tl kurkuma
½ tl paprikapoeder
1 el witte wijnazijn
10 gr peterselie
100 gr zachte geitenkaas
50 gr walnoten of hazelnoten
100 gr slamix
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bieten en pel de uien en snijd ze allemaal in partjes van 1-1,5 centimeter dik. Leg ze in een grote braadslede. Schenk er 3 eetlepels olijfolie, rode wijnazijn, ahornsiroop en water over. Schep alles door elkaar en leg het in een enkele laag in de braadslede. Breng op smaak met zout en peper. Rooster het tot al het vocht is verdampt en de groenten gaar zijn en beginnen te karamelliseren, ongeveer 60 minuten.
Bereid ondertussen de linzen. Snipper hiervoor de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een brede pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de specerijen toe en bak eventjes mee. Doe de linzen in de pan, samen met 1 liter water. Breng aan de kook en laat vervolgens op een laag vuur, zonder deksel op de pan, de linzen in 20-25 minuten gaar worden. Voeg eventueel wat extra water toe als de linzen droog koken voordat ze gaar zijn. Breng de linzen op smaak met witte wijnazijn, zout en peper. Hak de peterselie fijn en meng erdoor.
Schik de slablaadjes op een grote serveerschaal. Schep de linzen erop. Verdeel de geroosterde bieten en uien erover. Schenk het stroperige vocht uit de braadslede als dressing over de salade. Scheur tot slot de geitenkaas in stukken en verdeel over de salade. Garneer met walnoten of hazelnoten.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.