Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Pavlova associëren we meestal met ons favoriete zomerse dessert. Deze winterse variant met stoofperen is minstens zo'n succes. Zo zet je een onovertrefbaar feestelijk nagerecht op tafel!

vegetarisch

Ingrediënten

Dessert 6-8 personen:

4 eiwitten
225 gr fijne kristalsuiker
1 tl bloem
1 tl ciderazijn
½ tl vanille-essence
3 dl slagroom
1,5 dl crème fraîche
½ granaatappel
2 kiwi’s
4 gare stoofperen (zie recepten op de site)
1-2 sinaasappels
om te garneren: munt, chocoladesaus, geschaafde chocolade of geschaafde amandelen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten goed stijf. Klop geleidelijk de suiker erdoor tot er een stijf, glanzend schuim ontstaat. Strooi de bloem erover en spatel dit met de azijn en vanille door het mengsel.

Strijk de schuimige massa in een cirkelvormige beweging op het bakpapier, zodat je een ronde meringue krijgt met een diameter van 30 centimeter. Bak het 1¼ uur in de oven, tot het schuim knapperig is en goudbruin wordt.

Zet de oven uit maar laat hem dicht tot de meringue in 1-2 uur is afgekoeld.

Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel. Dit gaat het gemakkelijkst door hem met de snijkant naar beneden boven een kommetje te houden en met de bolle kant van een lepel erop te kloppen. Zo klop je als het ware de pitjes eruit in het bakje. Schil de kiwi’s en snijd in partjes. Schil ook de sinaasappel en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Snijd de gare stoofperen in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten vervolgens nog een keer in de lengte doormidden.

Haal voorzichtig het papier onder de meringue vandaan en leg hem op een serveerschaal.

Klop de room in een grote kom tot zachte pieken. Spatel de crème fraîche erdoor en schep het mengsel in het midden van de schuimvorm. Leg hierop alle partjes fruit en strooi de granaatappelpitjes erover. Decoreer naar wens met blaadjes munt, geschaafde chocolade, chocoladesaus of geschaafde amandelen. Serveer direct. Dat wordt smullen!

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.