Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Halveer de witlof overlangs, snijd het onderste deel eraf en snijd de bittere kern eruit. Selecteer 4-5 mooie blaadjes en leg ze in klokvorm op een bord. Snijd de resterende witlof in lange, dunne reepjes van gelijke grootte. Snijd de knolserij ook in fijne reepjes en vervolgens de kaas in blokjes. Klop in een schaal een vinaigrette van de mayonaise, mosterd, room en een scheutje citroensap. Meng de witlofreepjes, knolselderij, rozijnen, walnoten en kaas door de vinaigrette. Proef en breng desgewenst de salade op smaak met meer citroensap, zout en peper. Snijd de halve appel (met schil) in partjes en leg deze in dezelfde richting op de witlofblaadjes. Leg de witlofsalade in het midden van het bord en garneer met een toefje peterselie. De salade kan ook gemaakt worden zonder de knolselderij en met gewone kaas in plaats van schimmelkaas.

vegetarisch

Ingrediënten

(voor 2 personen)
4 stronkjes witlof
200 gr knolselderij, geschild
200 gr blauwschimmelkaas van Val-Dieu (of een andere zachte soort)
2 el mayonaise
2 tl milde mosterd
2 el slagroom
1 citroen uitgeperst
20 rozijnen
12 gepelde walnoten
1 appel
1 takje peterselie

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.