Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Met dit recept van Hugh Fearnley-Whittingstall, hopen we vrienden van ons, die wel een groente-abonnement hebben maar op zijn zachtst gezegd niet dol zijn op bleekselderij, te overtuigen dat bleekselderij toch echt een heerlijke groente is. Bleekselderij wordt vaak als relatief onopvallende smaakmaker gebruikt van soepen en sauzen, maar met dit gerecht maak je het de ster van je maaltijd. Serveer de zoetzure bleekselderij met rijst, pasta of linzen, of schep het door een groene salade. Het is zowel warm als op kamertemperatuur erg lekker.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 hele bleekselderij
2 el olijfolie
1 teen knoflook
1 chilipeper
3 el witte wijn of water
1 grote sjalot
2 el kappertjes
2 el rozijnen
2 el balsamicoazijn
1 el suiker
2 el peterselie
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de knoflook en het pepertje in dunne plakjes. Verwijder het kontje van de bleekselderij en was de stengels. Snijd alle stengels in stukken van 5 centimeter lang. Leg ze in een ovenschaal en meng met 1 eetlepel olijfolie, knoflook en het pepertje. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de wijn of het water erbij. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Zet de bleekselderij 45 minuten in de oven, tot het compleet zacht is en bruine randjes begint te krijgen.
Maak ondertussen een zoetzure dressing. Snipper de sjalot. Klop de sjalot, kappertjes, rozijnen, balsamicoazijn, suiker en 1 eetlepel olijfolie door elkaar en breng op smaak.
Verwijder na 45 minuten het aluminiumfolie en schep de dressing over de bleekselderij. Rooster de bleekselderij nog 10 minuten in de oven, zonder aluminiumfolie. Hak de peterselie grof, strooi het over de zoetzure bleekselderij en dien op.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.