Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Snijd de venkel in flinterdunne plakken. Doe de venkel in een gesteriliseerde weckpot. Doe ook het venkelzaad, mosterdzaad, de laurier, jeneverbessen en peperkorrels in de pot. Meng het een beetje door elkaar. Breng de wijn, wijnazijn, het water en de suiker in een steelpan al roerend op matig vuur aan de kook. Laat het 1 minuut zachtjes koken en schenk dit inmaakvocht over de venkel. Sluit de weckpot en laat hem minstens 12 uur voor serveren staan. In de koelkast is het zeker een maand houdbaar.

vegetarisch

Ingrediënten

Ingemaakte venkel; zoetzuur, lekker fris om door een salade te doen of om te serveren met (gerookte) vis.

2 venkelknollen
100 ml witte wijn
100 ml witte wijnazijn
100 ml water
100 gr kristalsuiker
½ tl venkelzaad
½ tl mosterdzaad
1 blaadje laurier
10 zwarte of roze peperkorrels
5 jeneverbessen

 

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.