NIEUW: Speltpasta

Speltpasta aanvragen

SPELT (PASTA): een vitale gezondmaker!

Speltgraan is in razendsnel tempo een comeback aan het maken. Dit is mede te danken aan de smaak die speltgraan heeft en het bekend worden van de vele gezonde eigenschappen van spelt. Verschillende van de toegekende eigenschappen zijn voor ons als boer niet controleerbaar en dus ook niet door ons hard te maken.

VITALITEIT: 

Wat we echter wel kunnen zeggen over spelt, en dat is één van de redenen waarom we zo enthousiast zijn, is dat het gewas op het land over een enorme vitaliteit beschikt, waardoor de planten nagenoeg onvatbaar zijn voor ziekten. Dit raakt de kern waarom we biologisch telen. Alleen vitale gewassen, die zonder kunstmatige chemische afhankelijkheid op kunnen groeien,  kunnen ons in ziens deze vitaliteit overbrengen aan mens en dier. Biologische spelt zit hiermee in de kopgroep. Bovendien zorgen de wortels en het stro van de planten voor een verbetering van de bodemvruchtbaarheid. Hierdoor kunnen ook de gewassen die we na de spelt telen beter groeien, kortom; voor ons is spelt een vitale gezondmaker. 

 

NIEUW: Speltpasta

 

PASTA:

Dat is nog niet alles. De door ons geteelde spelt heeft juist die eigenschappen die nodig zijn om er pasta van te kunnen maken; en dat doen we. Kneden, vormen, drogen, verpakken, alles kleinschalig en met behulp van onze Italiaanse pastamachine. De pasta is er in verschillende vormen, het is lekker en licht verteerbaar en ook nog eens snel klaar. (recepten)Door de verkoop van onze pasta hopen we dat de teelt van spelt op onze boerderij een blijvende plaats in gaat nemen. 

 

NIEUW: Speltpasta